Welkom op onze website

A- A A+

Christine en Kris heten u van harte welkom op de website van restaurant De Nisse.

Op slechts vijf minuutjes wandelen van het Brugse centrum, maar toch ver van alle gedruis, vindt u restaurant De Nisse. Te midden van een prachtig historisch kader, gelegen aan de binnenjachthaven Coupure, kunt u er in alle rust genieten van een overheerlijke maaltijd.

U kan kiezen voor een gerecht op de kaart, een van onze seizoensgebonden suggesties, of laat u verleiden door een van onze befaamde fondue's. Wij maken al onze gerechten met verse producten. Ons motto luidt dan ook:
"Klant is koning en koningen hebben tijd want alles wordt hier vers bereid."

Wanneer het weer het toelaat, kunt u ook op ons terras terecht voor een smakelijk etentje.
Fondue is enkel te verkrijgen binnen niet op terras voor jullie en onze veiligheidsdag,

 woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag vanaf 18.00 uur

zondag vanaf 12.00 tot 14.30 uur en van 18.00 uur ook op feestdagen

Ook open over de middag vanaf 6 personen     Niet op Maandag

Maandag en Dinsdag gesloten

0498/93 86 53

050/34 86 51

gelieve tijdig te reserveren

Of via Tablebooker

Reserveren

Reserveren doet u het best telefonisch. Bellen kan vanaf 10u. maandag en dinsdag gesloten open over de middag vanaf 6 personen niet op maandag

Ligging

Restaurant De Nisse ligt op wandelafstand van het Brugse centrum en is gemakkelijk te bereiken met de wagen. Er is tevens voldoende parkeergelegenheid in de buurt.
Stratenplan

Historiek

Restaurant De Nisse kent een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 16e eeuw. Samen met enkele andere huizen domineert het huis het straatbeeld. De rondboognissen, waarin een schelpmotief en andere verweerde afbeeldingen te zien zijn, vormen de restanten van de vroegere luister van dit eeuwenoude gebouw.

Volgens de registers van de Zestendelen, het oude kadaster van Brugge, dateert het huis van voor 1583 en moet het een belangrijke rol gespeeld hebben in de straat. In die periode droeg het huis de naam ‘Jeruzalem’. In de 18e eeuw deed het gebouw dienst als werkplaats voor ambachten. Later was herberg ’t Hamerken erin gevestigd. Na de Tweede Wereldoorlog werd de naam veranderd in ‘Hollywood’.

Tegenwoordig vindt u in dit authentieke Brugse huis restaurant De Nisse. Kom zeker eens langs voor een etentje in dit unieke decor!

 

Restaurant De Nisse, Hooistraat 12, - Bruggen, Ligging, Tel : +32 50 34 86 51, Tel : +32 498 93 86 53, kriscastelein@hotmail.com , BTW BE0878 052 017, Stratenplan